26 de gener 2014

Amb només un somriure (2/2)

L’ Andrea i els seus dos nous amics, el Bjørn i el Martin, van arribar a l’ hotel, van deixar les maletes, i es van dirigir a la universitat que organitzava la conferència, a recollir el programa i la targeteta amb el nom que els identificava com a participants. Com que no era gaire tard i encara hi havia llum, van decidir sortir a explorar Tromsö. El Bjørn, que era noruec i ja havia visitat la ciutat, els feia de guia.





La catedral de l’Àrtic, d’arquitectura inspirada en les aurores boreals

Tromsö és una ciutat de 70000 habitants situada 350km al nord del cercle polar àrtic. Gràcies als efectes d’escalfament dels corrents de l’Atlàntic nord, a Tromsö les temperatures són més moderades que a la majoria de poblacions situades a la mateixa latitud. Una part de la ciutat es troba sobre terra ferma, mentre que la part més gran està a l’illa de Tromsøya.

El pont que uneix les dues parts de la ciutat


a Tromsö hi ha moltes construccions de fusta

Prenem un cafè a la fresca?

L’ endemà era el gran dia, la seva primera conferència. Es va despertar nerviosa. Per sort li havia tocat la primera, així que passaria ràpid i un cop passat, podria gaudir de les altres presentacions.



Havia arribat el moment. Va respirar fondo, va mirar els professors de la primera fila ‘ai no, aquests no, he de mirar al fons’. Se sentia com en una muntanya russa, mentre el vagó puja lentament, tac-tac-tac, i saps que en un no-res et deixen anar. Va mirar al fons de la sala, va respirar fondo, i va començar la presentació.

El primer minut va ser com si estigués en el vagonet de la muntanya russa, en el primer descens, el més llarg, el més impressionant. En els minuts següents, l’ impressió va començar a disminuir, les pujades i baixades, a ser menys impressionants, però les voltes que donava li feien perdre l’ orientació. Quan anava per la meitat, va veure que un noi, al fons de la sala, li somreia. Li va servir de referència i la sala va parar de donar voltes, el vagonet es va parar i va seguir la presentació a peu pla. Va acabar exactament a temps, li van aplaudir, i va respondre correctament a les preguntes dels assistents. Tot havia sortit bé.



Sortint de la sala es va creuar amb el noi que li havia somrigut.
- Ens coneixem? – va preguntar ella.
- No, no crec.

L’ Andrea es va sentir una mica confosa. Havia pensat que el noi li somreia perquè l’ havia reconegut d’ algun lloc, potser de l’ erasmus, en aquella època havia conegut molta gent.
- Ho dius perquè somreia? És que t’ he vist molt nerviosa.
Ara ella va riure.
- Si, si que estava molt nerviosa. Gràcies, m’ ha ajudat molt.
- No hi ha de què. Mira, estic fent el meu segon post-doc, però encara recordo la meva primera presentació. Estava cagat. Presentar davant dels millors experts, això desestabilitza a qualsevol. A mi em va tranquil·litzar una investigadora que em va somriure i em va fer un senyal amb el cap com dient ‘segueix, que ho estàs fent molt bé’. Des d’ aleshores, intento ajudar els estudiants que veig estressats. – el noi es va mirar el rellotge – Perdona, tinc un amic que presenta ara.
- Si, tranquil, vés, vés.

El noi va desaparèixer entre la gentada i l’ Andrea es va quedar sola. Se sentia eufòrica. Tot havia sortit molt millor del que esperava: un home de negocis l’ havia tranquil·litzat a l’ avió, havia fet dos nous amics que l’ havien portar fins a l’ hotel i amb qui havia visitat la ciutat, i un desconegut l’ havia salvat dels nervis de la presentació amb només un somriure. I, a més a més, encara li quedaven dos dies a Tromsö per seguir gaudint de la conferència i coneixent gent.



-------------
-------------


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada